Pressmeddelande – Marie Persson ny ordförande för Centerkvinnorna i Värmland

Marie Persson, kulturvetare, är vald till ny ordförande för Centerkvinnorna i Värmland.

Marie Persson

– Det känns fantastiskt roligt och hedrande med uppdraget. Centerkvinnorna är en organisation med lång historia och starkt engagemang. Jag ser fram emot att bidra till arbetet för ökad jämställdhet och jämlikhet. Vi har fortfarande stora utmaningar där kvinnor och män inte behandlas eller bemöts lika, det visar inte minst metoo-rörelsens alla upprop och det är något vi behöver ta tag i på en gång.

Marie Persson, som efterträder Karin Täppers på posten som ordförande, har bred erfarenhet från jämlikhetsarbete och mångfaldsfrågor. Hon finns på Centerpartiet i Karlstad lista till kommunfullmäktige och arbetar idag för partiet som valombudsperson på distriktsnivå. Hon har också engagerat sig för ledarskapsfrågor och startade 2015 ett karriärnätverk i Karlstad inom Rotarys ungdomsförbund. 2013 var hon mottagare av Rotarys ledarskapsstipendium för unga, RYLA.

Nya ledamöter i styrelsen för Centerkvinnorna i Värmland är också Frida Pettersson, byggnadsingenjör, som toppar Karlstad kommuns fullmäktigelista och Marie Högkvist, it-konsult, båda från Karlstad liksom den nygamla ledamoten Marianne Jonasson som också är ordförande för Centerkvinnorna i Karlstad.

Övriga ledamöter är Eva Frykenberger från Kil, vice ordförande, Marianne Olsson från Säffle, kassör och Eva Magnusson-Nilsson från Koppom, ledamot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s