Centerkvinnor på väg till förbundsstämma i Umeå

Landets Centerkvinnor håller sin förbundsstämma 22-24 april i Umeå. Med som ombud finns Karin Täppers-Säffle, Madeleine Andersson-Säffle, Maria Svedinger Andersson-Grums, Parisima Nilsson Karlstad, Eva Frykenberger-Kil, Mirja Lundström-Sunne, Inger Frykman-Sunne, Kajsa Forsberg-Molkom samt Anne Hellstedt Peterson-Molkom.

–      Det blir intensiva dagar, där vi bland annat ska välja ny förbundsordförande, där valberedningen föreslår Sofia Jarl, säger Karin Täppers.

Ombuden kommer också att anta ett förslag till miljöprogram, som bland annat ställer krav på renare vatten och utfasning av farliga kemikalier. En annan punkt på programmet handlar om Centerkvinnornas inställning till surrogatmödraskap, där förbundsstyrelsen driver linjen att det inte ska vara tillåtet i Sverige.

Dessutom ska flera motioner behandlas med ämnen som våld mot utsatta grupper, förändring av bodelningskostnader, jämställda löner, anhörighetsstöd, ett amningsvänligt samhälle, barnomsorgskostnader på obekväm arbetstid, samt insatser för missbrukande kvinnor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s