Varför behövs Centerkvinnorna?

Ja varför behövs ni egentligen? Vi har väl ett jämställt samhälle redan? Jobbar ni bara för kvinnor?
Ja det här är frågor som ställs ofta till oss. Och svaren är att ja vi behövs, nej vi har inte ett jämställt samhälle och nej vi jobbar inte enbart för kvinnor.

Och jag börjar bakifrån. Vi jobbar för att alla ska få leva som den hen är och att vi ska bli rättvist behandlade oavsett vad det än gäller. Kvinnor är tyvärr fortfarande den grupp som drabbas av fler orättvisor än gruppen män. Har vi lika vård för samma sjukdom? nej det har vi inte. Idag får männen kosta mer och tas på mer allvar än kvinnor inom sjukvården. Sjukdomar som är speciella för kvinnor möts ofta av oförstånd av vården. Dessutom är mediciner för det mesta utprovade på män i en viss ålder. Hur en kvinna reagerar på viss sorts medicin är många gånger skrivet i stjärnorna.

Löner är fortfarande ett område som är ojämställt. Idag 2016 jobbar en kvinna i snitt en timme och tre minuter gratis varje dag. Kvinnor har lägre lön än män i stort sett alla yrken och inom alla sektorer. Och nej det är inte bara att tuffa upp sig vid löneförhandlingar. Problemet är mer komplext än så.

Inom rättsväsendet bemöts många brottsoffer som är kvinnor med misstro och skuldbeläggande. Vi ser det i allt från bemötande hos polis och vård till domstolar. Kvinnor som dessutom kämpar mot ett missbruk hamnar ännu längre ner i bemötandestegen. En våldtagen kvinna ska aldrig få frågor om klädsel eller om hon sa nej tydligt nog!

Det här är bara ett urval av allt det vi kan ta upp här. Vi öppnar upp för att du ska få vara du och göra de val du behöver göra för att ditt liv ska fungera. Vi har fötterna i myllan och blicken är uppmärksam. Vi värnar om den lilla människan och arbetar för att orättvisorna försvinner. Vi är både ”landsbygdskäringer och stadskäringer” men gemensamt är att vi har sunt förnuft, vi vill förändra och vi är konstruktiva. Dessutom har vi fantastiskt roligt på våra träffar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s